„…Ve stínu temnoty jsou všechny věci jasnější…“

Nový článek z kodexu je tady! Poslední rasa odhalena... Rozhodně nezapomeňte přidávat své názory a komentáře...


Pantheon sedmi bohů
Přidal: Mason, 25.05.2013 v 12:32

Na konci druhé, zatím nejstrašnější války mezi světy, při které Azgar už prakticky prolomil veškerou obranu a pronikl do Redárie se Elvaře podařilo zahnat jej zpátky do Valacaru. Při svém vítězství ale přišla Elvara o příliš velké množství své síly. Věděla, že už nemá dostatek síly aby vládce Valacaru porazila, až se znovu pokusí ovládnout Redárii. Elvara roztříštila svou duši na sedm menších, a svou zbývající sílu rozdělila mezi ně. Vznikl tak Pantheon sedmi bohů, který celá Redárie uctívá dodnes.

Eradan
Z největšího úlomku Elvařiny duše vznikl Eradan, hlavní bůh celého Pantheonu. Eradan je bohem řádu, spravedlnosti a slunce. Jeho symbolem se stal gryf, který od té doby zdobí téměř každý kostel v Redárii. Jako nejvyšší ze sedmice se stal patronem císařů, králů a vladařů.

Tassadar
Z dalšího úlomku vznikl bůh Tassadar. Stal se bohem válek, síly a odvahy. Jeho symbolem se stala lví hlava, která se často objevuje na zbrojích válečníků, kteří tohoto boha uctívají. Je patronem vojáků, žoldáků a udatných válečníků.

Garthus
Bůh Garthus se stal ochráncem obchodníků, řemeslníků a všech kteří si vydělávají poctivě. Jeho symbolem je měšec, jehož kresby se dají najít nad mnoha obchody. Je bohem obchodu, peněz a řemesel.

Aemar
Ve vědění je síla. Tímto heslem se řídí všichni uctívači Aemara, boha moudrosti a magie. Je patronem všech mágů a učenců. Jeho symbolem je Aemarova hůl, která se nachází zobrazena na mnoha knihách o magii.

Forewyr
Forewyr je bohem života, smrti a znovuzrození. Je patronem všech živých i mrtvých bytostí a jeho symbolem je bájný pták Fénix – symbol znovuzrození. Většina pohřbů se koná právě v chrámech zasvěcených Forewyrovi, Redariané se naučili mrtvým kreslit na hroby fénixe, věří že je tak může bůh Forewyr vzkřísit.

Avelin
První ze dvou bohyň, které Redariané uctívají. Podle pověstí je Avelin neobyčejně krásnou bytostí, proto se taky stala bohyní lásky a plodnosti. Jejím symbolem je panna. Je patronkou všech žen, především těch cudných.

Ravakahn
Je bohyní stínů, kradmosti a vychytralosti. Jejím symbolem se stala drobná černá liška. Ravakahn je patronkou všech kapsářů a zlodějů.

Bohy uctívá celá Redárie, od nejbohatších vrstev až po nejchudší splodinu. Bytostí, které neuctívají bohy je opravdu velmi málo, ale samozřejmě i takoví jsou. V gryfí alianci (Verdarie Denwar) se prostředníkem mezi bohy a lidmi se stala Církev svatá sedmice božstev, která staví kostely, chrámy a její učenci přednášejí lidem o bozích ze starodávných knih.

Církev má minimální vliv v Radě, za to její inkvizice má moc prakticky neomezenou. Inkvizice sice nemá moc popravit například vysoko postaveného vladaře, když ale někoho církev (která má mezi lidmi obrovský vliv) někoho prohlásí za kacíře, nikdo s ním nechce nic mít.






FF